Het gezond ontbijt’ van het 3de en 4de leerjaar.

Na het ontbijt volgde een leuke wandeltocht: ‘Lodo op wieltjes’. Het 4de krijgt een gratis brooddoos van de CM. Bedankt voor de sponsoring van ‘DE SPAR’.

Een zee van sporten

Het 3de leerjaar toonde zich van zijn sportiefste kant in Duin en Zee. ’s Morgens genoten ze van verschillende sporten zoals springen op het springkasteel, intensief dansen op coole muziek, eierenworp, fietsen, …  ’s Middags namen ze deel aan het ‘Grote Ganzenbord’ waar ze weer fiks aan sport deden. Kortom, een sportieve en aangename dag!

Bezoek aan de Mercator

De kinderen maakten kennis met het verleden aan boord van de Mercator. Ze leerden er knopen maken met touwen, bezochten de verschillende hutten en kregen goede info over het leven op de boot.

Week van het bos

Het derde leerjaar nam weer deel aan 'Week van het bos" o.l.v. Horizon Educatief. De volgende thema's kwamen aan bod: de bossen geven zuurstof, biodiversiteit, recyclage, filosoferen, creativiteit in het bos, bossen en klimaat, bossen en recreatie, oude bossen zijn waardevol en de voedselpiramide.

Halloweenpompoen

Halloween was weer in het land. De twee klassen van het 3de leerjaar waren in de ban van het griezelige thema. Elke leerling kreeg een mooie pompoen waar het hoedje van afgesneden werd. Daarna mochten ze zelf de pompoen uithollen en er de ogen en de neus uitkerven. Het was een zwaar karweitje, maar de resultaten mochten er zijn ! Het vruchtvlees namen de kinderen mee naar huis, waar ze samen met hun mama pompoensoep mochten maken. Smakelijk!

De koninklijke wandeling

In het kader van het Wero-thema ‘Ons koningshuis’ zijn we met het derde leerjaar nader ingegaan op de sporen uit het verleden en het heden die ons vorstenhuis naliet in Oostende. Van oudsher hielden de vorsten van Oostende. Leopold I bouwde een houten chalet op een verlaten duin en had zijn Koninklijke residentie in de Langestraat. Hij zorgde voor een directe spoorverbinding tussen Brussel en Oostende, alsook voor de veerdienst tussen Oostende en Dover. Maar het was Leopold II die van Oostende een koningin maakte. De Belle Epoque deed Oostende zwierig groeien en rijkelijk bloeien. Via een Koninklijke speurtocht in de Oostendse binnenstad zijn we met alle leerlingen op zoek gegaan naar de sprekende sporen en waardige getuigen van de grandeur van die dagen.

De werking met Horizon Educatief beoogt met kinderen op een speelse wijze het leven aan de Noordzeekust te leren kennen. Centraal wordt de ervaringsgerichte confrontatie gesteld. Wij speelden daar gretig op in.

Openmonumentendag

Het 3de leerjaar dook in de geschiedenis van de scheepvaart, het rijke Oostendse vissersverleden en tal van ontdekkingen tijdens de verschillende regeerperiodes van ons Belgisch koningshuis. Dit alles overgoten met een sausje aan ervaringsgerichte activiteiten en samengebracht in één wonderlijk museum!