Lodo op wieltjes

Op vrijdag 22 september stond naar jaarlijkse traditie 'Lodo op wieltjes' op het programma, een activiteit waarmee het nieuwe sportschooljaar wordt ingezet. Alle leerlingen van de lagere school trokken er die dag met de fiets op uit, dit om de fietsvaardigheid van de kinderen aan te scherpen. Met de jongens en meisjes van het vijfde en zesde leerjaar fietsten we naar de abdij van Zevenkerke in Brugge. Dit jaar verliep alles in heel mooi en rustig weer. Tijdens de tocht werden landelijke wegen en het jaagpad langs de vaart gevolgd. Met een groep van zo'n 100 meisjes en jongens arriveerden we tegen de middag op het domein van Zevenkerke. Daar werd er eerst en vooral gepicknickt. Na nog een uurtje spel in het bos rond het domein werd met de fiets teruggekeerd naar de Konterdam. Bij aankomst stond onze kilometerteller op 52 km.

Kasteelklassen

Van woensdag 4 oktober tot vrijdag 6 oktober trokken we met de twee zesde leerjaren naar domein Merkenveld in Zedelgem voor de Kasteelklassen. Heel wat ridderlijke uitdagingen stonden er op het programma, gaande van een ridderspel in het bos tot een dagtocht naar het kasteel van Loppem, een zoektocht in het doolhof, schilderen van de zelfgezaagde wapenschilden, een oriëntatietocht met kaart en kompas doorheen de bossen rond het domein, een nachtspel, een kasteelfeest waarbij we het met z'n allen in vijftig opdrachten opnamen tegen ridder Lancelot en natuurlijk een kampvuur. Elke dag konden de kinderen een lintje verdienen waarmee ze van page konden opgroeien tot schildknaap en tenslotte tot jonkvrouw of ridder. Op de laatste dag kwamen koning Arthur en zijn gemalin Guinevere trouwens nog eens langs om alle kinderen tot ridder of jonkvrouw te slaan en op deze manier drie fantastische dagen af te sluiten.

Zwarte Pietjes

De ontvangst van Sinterklaas is elk jaar opnieuw een hoogdag op school. De vele kleine pietjes van het zesde leerjaar zorgden ook dit jaar voor heel wat gezellige animatie tijdens deze ontvangst. Ze verzorgden daartoe een kleurrijke en acrobatische show. Met allerlei circustechnieken en gymkunstjes zorgden de kleine pietjes voor veel amusement op de speelplaats, dit terwijl de schoolkinderen liedjes zongen en de kleintjes de hand schudden van Sinterklaas met zijn Pieten.

IJsschaatsen

In december sluit het Stedelijk Zwembad van Oostende telkens opnieuw haar deuren voor een grondige onderhoudsbeurt. Als alternatief biedt de school schaatsplezier aan op Winterijs. Dit jaar trokken we gedurende twee donderdagvoormiddagen naar de totaal vernieuwde en heel gezellig ingerichte piste in het Leopoldpark. De kinderen kregen de gelegenheid om gedurende een uurtje rondjes te draaien rond de reuzegrote kerstboom. De meesten gleden al vlug sierlijk over het ijs, het was dan ook voor het vierde opeenvolgende jaar dat ze mochten ijsschaatsen. Voor anderen verliep het ijsschaatsen letterlijk en figuurlijk met vallen en opstaan... Maar pret was er!

Wouts swim for life

Wout Zanders organiseerde samen met Erinn Barber en Aldo Simoens het initiatief "Wouts swim for life", dit in het kader van Music for Life. Hij kwam op het idee omdat enkele familieleden door kanker getroffen werden. Gesteund door familieleden en vrienden werd via allerlei acties zoals een zwemhappening, snoepverkoop , giften..... de som van zo'n 3 000 euro opgehaald. Op dinsdag 19 december mochten de drie jongeren, tevens vergezeld van Stan Simoens, Toben Barber en ouders, naar het provinciaal domein Puyenbroeck in Wachtebeke waar ze de ingezamelde centen persoonlijk mochten overhandigen aan de Studio Brussel-presentatoren Linde, Eva en Bram.