In het tweede semester maakten we heel wat mee. Hieronder een greep van enkele toffe momenten.

  • We kregen de poster van ‘Helm op Fluo top’ vol. Met een leuke groepsfoto namen we deel aan de actie.
  • Onze klas won het pannenkoekenfeestje van de oudervereniging. Er werd gesmuld! Samen met de pannenkoeken troffen we een cadeautje aan. In het nieuwe boek ‘Hond in het huis van wolf’ werd gretig gelezen.
  • Tijdens de reclameweek van het Katholiek Onderwijs trokken we op stap in de omgeving van de school. De route werd bepaald door het aantal ogen op de gegooide dobbelsteen. Onderweg voerden we enkele opdrachten uit i.v.m. de meter, het schrijven van woorden, … We leerden over de verkeersregels en de planten en dieren die we op deze mooie voorjaarsdag tegenkwamen.
  • In Mu.Zee maakten we kennis met de soorten penselen en soorten dikke verf of dunne verf. Dit gebeurde a.d.h.v. enkele tentoongestelde schilderwerken. Nadien konden we zelf experimenteren in het atelier, met vele creatieve en kleurrijke werken tot gevolg.

Samen met deze 17 fantastische kinderen werd de nieuwe klas L1C ingewijd. 

De leerlingen leren lezen, rekenen en schrijven met een groot enthousiasme.

Gelukkig hoeft de boog niet altijd gespannen te staan. Zo genoten we samen met het derde kleuter van het laatste zomerzonnetje op het speelplein aan de Schaperije.

In de week na de herfstvakantie kregen de leerlingen een korte initiatie programmeren. Na enkele voorbereidende oefeningen gingen we zelfstandig aan de slag op de DooTabs.

We vlogen er na de kerstvakantie weer volop in!